DM i fluebinding. - 23. januar 1999
         

 
 
For første gang arrangeres DM i fluebinding som et samarbejde mellem Danmarks Sportsfiskerforbund og Federation of Fly Fishers Denmark, således selve finalestævnet finder sted på The Danish Fly Festival, der afholdes i KFUM-hallerne i Kolding den 15. og 16. maj 1999 med FFFD som arrangør, og efterhånden er denne messe blevet én af de absolut største i Europa.

En anden nyskabelse er at deltagerne ikke længere skal igennem klubmesterskaber og følgende amtsmesterskaber for at kvalificere sig. I stedet binder man efter eget valg to ud af tre mønstre, i den klasse man stiller op i - senior eller junior. Fluerne sendes derefter til Danmarks Sportsfisker Forbund, Worsåesgade 1, 7100 Vejle, senest den 2. februar. Herefter indgår fluerne i en bedømmelse, hvor tyve fluebindere i hver klasse inviteres til finalen på Fly Fair i Kolding.

Seniorerne kan vælge mellem følgende fluer i den indledende runde: Badger Dun, Peter Ross og Mørrumsfluen. Juniorerne skal binde to ud af de tre efterfølgende mønstre: Mudler Minnow, General Practioner og Royal Wullf. For at alle skal have en ligeværdig chance, gør man klogt i at skaffe sig mønstrene, der skal bindes efter til den indledende runde. Dette kan gøres på følgende adresser på Internettet http://www.sportsfiskerforbundet.dk, der er Dan­marks Sportsfiskerforbunds officielle hjemmeside og på Federation of Flyfishers Denmark hjemmeside, http://www.fffd.dk. Desuden kan du også få fat i mønstrene ved at ringe direkte til DSF på telefon 75 82 06 99. Sammen med opskrifterne følger også litteraturhenvisninger, så du kan læse mere om bindingen af de forskellige mønstre.

Det er kun danske statsborgere, der kan deltage i konkurrencen, hvilket er noget pjat, da der er mange fremmede, der er fremragende fluebindere, og som også burde kunne deltage i DM i fluebinding. Vi må så håbe, at arrangørerne næste år åbner for deltagelse for alle, der er bosiddende i Danmark.

De, der bliver udvalgt til finalen, vil blive underettet skriftligt, og blandt alle, der har indsendt fluer til konkurrencen, trækkes der lod om en fiskerejse.

Blandt de mønstre, der skal bindes, har jeg udvalgt to fluer der er meget gode på dette tidspunkt af året.

General Practitioner:

Krog: Enkelt laks #6, standard , krogbøjning lakeres rød.

Bindetråd: Rød

Tag: Tynd oval guldtinselHale: 10-12 hår fra orange bucktail, krogens længde, under 2 små røde kropsfjer fra guldfasan, underside mod underside.

Rib: Oval guldtinsel, medium.

Palmerhackle: Orange hane med længste fibre ved krogbøjningen.

Krop: Orange sæluld

Vinge: A) Midt på kroppen: Større rød kropsfjer fra guldfasan (flugter med den korte del af halen) under tilklippet (V-formet) tippetfjer (når til krogbøjningen) B) Forrest på kroppen: 2 større røde kropsfjer fra guldfasan (flugter med den korte del af halen).

Hoved: Rød Lak .

Denne flue indgår i juniorernes program og det efterfølgende mønster gælder for seniorerne.

Mørrumsfluen:

Krog: Enkelt laks, standard #6

Bindetråd: SortTag: Oval sølv, fin

Butt: Fluor-rød uld.Rib: Oval sølv, medium

Krop: Sort floss

Palmerhackle: Rød kropsfjer fra guldfasan, 12 x længere end krogen.

Falsk hackle: Lille bundt teal.

Vinge: Lille bundt tippet (krogens længde) under vinge af guldfasanens hale.

 

Århus Stiftstidende & Randers Amtsavis