Makreller i bugten. - 24. juli 1999
         

 

Igen i år kom makrellerne ganske tidligt til havnene i det østjyske. Specielt Århus Havn har været begunstiget med fine eksemplarer.Fangstmetoderne var de gammelkendte med levende agn under et flåd, sildetykker under et flåd, et makrelrig bestående af fluer over et blink og endelig blev rigtig mange gode makreller taget på spinnere og små blink.

Ved at bruge denne metode har du alle muligheder for at få alletiders fight på spinnestangen. Makrellen er nemlig en gudsbenådet fighter, som giver lystfiskeren kamp til stregen. Så hvis du bare afpasser stang og line til fiskeriet, er der store oplevelser i vente fra områdets havnemoler.

Selv var jeg en tur på Århus Havn for fjorten dage siden, da jeg havde hørt rygter om, at der var mange og store makreller i havnen. Selv fangede jeg ingenting, da fangsterne af makrel var sket tidligere på dagen. Men spandende rundt omkring på benzinmolen viste, at mange havde haft succes med fiskeriet. Et par særlig store makreller blev vejet, og vægten stoppede ved henholdsvis 1050 og 1120 gram. Altså virkeligt fine makreller. Dagen efter fik jeg at vide, at der samme dag var fanget en makrel på over 2 kilo fra samme sted.

Henrik Pihlkær fra Havnens Fiskehus gav mig følgende lækre opskrift på denne fine sommerfisk.

Henriks Makrel i folie.

Fjern benene så fileterne hænger sammen i ryggen. Gnid fileterne med et stykke hvidløg, smør derefter fileterne med Dijon sennep. Drys med finthakket persille og drys med salt og peber. Fordel et par smørklatter over den ene filet og vip den anden filet ind over den nederste og pak det hele godt ind i folien.

Steg nu pakken på grillen i ca. 15 minutter alt efter kullenes varme. Eller bag pakken i ovnen ved 1800 i 20 minutter. Server det hele med små nye kartofler og en god salat til. Mere sommerligt kan det knapt blive.

Århus Stiftstidende & Randers Amtsavis