Mörrumspremieren 2010  
           

Aktuelt nyt

Laurits Flowbinner

Artikler

Billeder

Fiskerejser

Fluebinding

Fluer

Foredrag

Guidning

Kasteinstruktion

Konsulenthjælp

Links

 

Igen en fantastisk tur. Mörrum i fuldt forår bare fjorten dage efter der lå et islåg på 47 centimeter over Pool 3.

I lang tid var ledelsen af Mörrums Kronolaxfiske med Percy Assarsson i syv sind om, hvorvidt premieren skulle gennemføres. Percy henvendte sig til de svenske metereologer og holdt samtidigt et særdeles vågent øje med DMI's prognoser for det sydlige Sverige.

En uge før premieren den 26. marts kom så den befriende meddelelse om at sæsonstarten vil finde sted som planlagt. Men advarede dog mod høj vandstand og de farlige glatte iskanter.

Men naturen tog hånd om næsten alle problemer, så Mörrum kunne byde på et fantastisk fiskeri.

 

 

 

Georgina Lomasney fik tre fisk i løbet af de to alt for korte timer, hun fik tildelt på premieredagen. Georgina havde fået plads øverst på østsiden af Pool 2. Det tog dog Georgina mere end tre kvarter inden hun mærkede det første hug; men fisken sad dog fast øjeblikkeligt.

En lang og tung fight fulgte; men usvigeligt sikker fik Georgina fisken ind under land, hvor Laurits Flowbinner stod klar til at håndlande fisken. Laurits bad dog Georgina om at lade fisken tage en tur mere, og næste fisken kom tæt på bredden lagde Laurits sin brede højre lab omkring havørredhannens halerod og overrakte fisken til Georgina. Der efter hurtig fotografering straks genudsatte fisken.

 
     
 

Georgina brugte en grøn/chartreuse rørflue monteret med en tregangssvirvel og et 40 grams lod for at holde bundkontakten.

Vingen var en 5 millimeters skindstrip af chartreuse kanin som vinge med chartreuse Burnt Spey-hackles og Lime TriLobal 3/4" som forkrop.

Altså en næsten selvlysende grøn rørflue med en totallængde omkring de 10 centimeter.

Den lille dobbelte rørfluekrog str. 8 fra Ken Sawada sad så dybt forankret i underkæben, at der til sidst måtte bruges en kraftig krogløsertang for at få den vristet løs fra den hårde havørredkæbe.

 
         
 

Georgina blev fulgt tæt af TV-manden H.P. Møller-Andersen, der til dagligt er leder af Århus Filmværksted. HP ville gerne dokumentere en fangst fra tætteste hold på premieredagen i Mörrumsåen, og havde udvalgt Georgina som en sikker "fangstmand" på baggrund af hendes erfaring ved Mörrumsåen, og det faktum hun havde fået tildelt en af de mange absolut sikre pladser på en premieredag.

Georgina skuffede på ingen måde HP. - I løbet af de resterende 70 minutter tog Georgina yderligere to gode fisk, så HP kunne senere konstatere, at han havde over én times video i HD af fights og genudsætninger.

En video der inden alt for længe vil være tilgængelig på flere websider - Også denne. Så følg siden tæt i den nærmeste fremtid

 
         
  Premieren 2010 var 304 fangede fisk den bedste i mange årtier. Det mest fantastiske var, at det gode fiskeri forsatte helt indtil midten af april.

I manglen på blanke havørreder lyste fangsten af flere meget store og ekstremt flotte hybrider op.

På selve premieredagen tog Olle BorgenChrone en stor flot hybrid på 

 
         
         
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk