Svend Saabye udstilling - Odder Museum  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Odder Museum kom meget heldigt fra start på udstillingen: Svend Saabye – et eventyrligt liv med pensel og fiskestang.

Særudstillingen rummer selvfølgeligt en lang række malerier og tegninger med relevans for fiskeriet og naturen, der stod Svend Saabyes hjerte så utroligt nært. Som kunstner var det her, han fandt sin inspiration og sine motiver.

Om fiskeriet sagde han selv, at det var en del af livet - den eneste måde at leve sig med i naturen: Fiskeren ville male, og maleren ville fiske, skrev Saabye om sit livs evige dilemma.

 
 

Udstillingen blev åbnet først af Svend Saabyes datter Marianne og derefter tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, der i sin åbningstale fortalte anekdoter fra sine ture med Svend Saabye med stor indlevelse og oprigtighed til megen morskab for de mange tilhørere.

Uffe Ellemann Jensen roste udstillingen som noget, der gav et godt indblik i Svend Saabye som lystfisker, og hele den grundighed der var nødvendigt for at kunne holde styr på både maler- og fiskegrejerne på sine mange og ofte lange rejser.

 

Museumsleder Klaus Markmann overrækker Uffe Ellemann Jensen saksen,

der skal bruges til den officielle åbning, mens Marianne ser på

 
 
 

Efter at have set selve udstillingen måtte Uffe signere mange eksemplarer af de udgaver af Svends mest kendte bog - Lystfiskerliv, hvis senere udgaver han har leveret forordet til.

Herefter hengav han sig til at sidde og snakke med de to fluebindere, der var inviteret med til receptionen John Rasmussen og Laurits Flowbinner.

Især Johns overordentlig smukke klassiske laksefluer på håndsmedede kroge vakte stor beundring; mens Laurits sad og bandt vådfluer fra Svend Saabyes bog Om Fluefiskeri.

De tre fluefiskere fik en lang snak om Svend Saabye og hans betydning for dansk fluefiskeri og fluebinding. Og selvfølgeligt en endnu længere snak om fluerne der blev bundet ved bordet.

 
         
 

Havde man troet at koryfæer som Uffe Ellemann Jensen og Grundfoss-ejeren Niels Due Jensen var snobber eller utilnærmelige, så ville man blive overrasket over at se dem sidde eller stå og diskutere fluer og grej med totalt fremmede lystfiskere fra nær og fjern uden skelen til stands nævnelse.

Her var de bare almindelige lystfiskere sammen om Svend Saabyes dejlige hobby og livspassion - Lystfiskeriet

 

Her fremviser Uffe Ellemann Jensen den antikke wobler han fik

som erindringsgave i forbindelse med åbningen af Saabye udstillingen;

mens Niels Due Jensen (th) nærstuderer en Silver March Brown

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk