En Mörrums-premiere ud over al forventning.

 
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Gennem de 71 år hvor den officielle premiere i Mörrumsåen har fundet sted, så var premieren i 2011 ventet med nerverne siddende udenpå vadejakkerne. På Sportsfiskekontoret var stemning også anspændt I 2010 glimrede laksene mere eller mindre med et næstent totalt fravær i 2010! Endnu en ekstrem kold vinter! Er der overhovedet fisk i Mörrumsåen til premieren?

Conny Elg (det hedder han altså) og Laurits Flowbinner indgik et stille men optimistisk væddemål under konferencen dagen før premieren om Østersølaksens fremtid. Conny mente at 135 fisk ville blive indvejet under fredagens premiere den 25. marts.

Laurits Flowbinner slog ud med armene og sagde mindst én fisk per fiskekort. - Altså - sådan – cirka – deromkring – nogenlunde - måske 150. uden helt at vide, hvor mange kort Mörrums Kronolaxfiske havde udstedt på premieredagen.

Connys alt for hurtige håndslag gav Laurits Flowbinner en smag af nederlag. Samt en ødesdiger fornemmelse af håneretten nu lå hos nogle svenskere som egentligt er danskere og derfor ikke burde håne broder(herre)folket i syd.

 
         
 

Nu er det dog således at herren holder hånden over danskerne (på trods af alt for mange tabte svenskekrige), så Laurits Flowbinner fik altså ret, da lørdagen afslørede et fangsttal på 225, da fangsterne fra Vittskövle, Knaggelid og Härnäs var talt op.

Selv den utroligt dygtige pladschef Percy Assarsson er rystende nervøs i sekunderne inden lighteren sættes til lunten.  - Kanonen er fyret af! - Ænderne er lettet og fluelinerne hvisler ud over Pool 1

Eller var det de fine blanke fisk, der igen i år blev indvejet. De blev alle taget på de nederste pools 1 – 16 og der var virkeligt fine eksemplarer mellem dem.

 
         
 

Det der bringer Georgina og Laurits til Mörrum er chancen for dysten med disse flotte havørreder, der er sand pryd for så tidligt på sæsonen.

Desuden er det værd at være opmærksom på at mange af de fisk der har stået i Mörrumsåen siden gydningen i oktober/november ofte holder over 1,0 på Fultons Ørredskala.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk