Begyndersæt for viderekomne  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Der var mange der trak på smilebåndet; mens andre lo hånligt, da Laurits Flowbinner ved Grejbiksens Fjord til Fjord Konkurrence i 2010 vandt Zpey Switch Zero AFTMA #5 i et amerikansk lotteri – Zpey’s begyndersæt i form af stang, hjul, line baglinje og forfang i et elegant og solidt transportrør.

Hvis de samme kunne se Laurits i dag, så ville de nok undre sig over, at det samme begyndersæt et år senere er Laurits foretrukne fluestang til utrolig mange fiskesituationer.

Begynderstangen har præsenteret majflueimitationer med en utrolig præcision under træerne langs Gudenåens øverste stræk – Dystet med hornfisk ved Fløjstrup – Og sidst men ikke mindst håndterede kast med tunge Skindvinger og Wolly Buggers på samme sikre måde, som stangen klarede fighten af regnbueørreder op til 4,2 kilo. kvalitet, som det vandt Zpey Switch Zero byder på.

 
         
 

Laurits har anmeldt begyndersæt siden 1999 og har ikke oplevet noget, der tilnærmelsesvis er i samme klasse Zpey Switch Zero AFTMA #5. Hvor er det så sættet adskiller sig fra andre begyndersæt?

  • Linen er en fuldlængdeline – Altså en 27 meters line med et kort hoved, hvilket er ideelt for en knap så erfaren fluefisker. Den hvide farve gør det let, at følge linens gang i luften. Linen er en kopi af én af Zpeys normale liner uden den karakteristiske farvetegning
  • Stangen har en aktion der næsten er ubeskrivelig. – Hårde dobbelttræk med tunge fluer – eller præcisionskast med små nymfer ved Pürsch-fiskeri – Det klarer stangen på fornemste vis
  • Stangens fittings, såsom hjulholder, øjer, beviklinger og anden staffering er udført med en utrolig elegance
  • Transportrøret er også af en udsøgt kvalitet. Ekstremt solidt
  • Baglinen, der følger med sættet, passer fint til line og hjul
  • Hjulet er også udsøgt i designet. Bremsen fungerer perfekt. Letindstillelig bremse. -Efter ét års hårdt brug, er det ikke én eneste synlig ridse i hjulets overfladebehandling. Hjulet er klassificeret som #5/7, men er for tungt for 5’eren
 
         
 

Zpey Switch Zero AFTMA #5 er mellem 1.000 til 1.200 kroner dyrere end andre begyndersæt i de samme vægtklasser; men da Zpey generelt byder på bedre stang, line og et helt klart bedre hjul, så er prisen mere end okay.

Så overskriften ”Begyndersæt for viderekomne.” er beregnet på de fluefiskere, der lige ville prøve  fluefiskeriet, og derfor købte et billigt sæt til under 1.000,- kr. – Godt fungerende fluesæt; men nu vil man gerne skridtet videre.

Zpey Switch Zero er derfor et klart logisk valg for den fluefisker, der ikke fisker hele tiden; men gerne vil have et velfungerende fluesæt liggende i bagagerummet, eller et sæt der er let at tage med sammen med fiskerygsækken.

Analyseres sættet Zpey Switch Zero del for del, så må man regne at betale mere end 30 – 40 % for en tilsvarende kvalitet, hvis man vil anskaffe sig tilsvarende egenskaber som enkelt komponenter for at opnå en tilsvarende kvalitet.

 

 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk