Glædeligt gensyn med Djurs Fiskepark  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

  Billeddatabasen fortæller at, det er mere end fem år siden Djurs Fiskepark blev besøgt. Men her til morgen lagde Kristian Schwartz og Laurits Flowbinner turen forbi.

DMI truede med 15 meter vind per sekund; men det tog skov- og træbevoksningen næsten totalt brodden af. Selvom vindretningen kom jagende fra nordvest, hvor dalen ved Djurs Fiskepark er mest åben, så var det intet problem at lægge hele fluelinen ud med selv store og tunge fluer.

Der var god plads til alle former for bagkast - selv de mest mislykkede! Men der var altså også god plads til den naturlige bevoksning. Ejeren Karsten Kjeldsen gør sig nemlig den umage, at bruge kratrydderen/buskrydderen, så der stadig er gode store/fyldige græstuer i søbredden insekterne kan skjule sig i. Noget som rigtig mange P&T-ejere kunne lære utroligt meget af.

 
         
  Desuden var området næsten klinisk renset for de særdeles uklædelige klatter af Power Bait, der alt for ofte misklæder andre P&T-søers bænke og borde. - Stort respekt for Karsten og hans indsats for at holde området rent og venligt.

Kristan og Laurits ankommer lidt før klokken 6.00 og kunne konstatere, at de var de eneste gæster på den fine morgen. (Der gik faktisk 3 timer før de næste gæste ankom)

Børnesøen var okkuperet af en svanefamilie, og langs kanten mod øst græssede får. Efterhånden som gik længere ned gennem området på vestsiden lettede flere og flere hejrer. I alt talte vi over 10 styks; men så så vi kolonien i træerne på den vestlige side, hvorefter antallet af hejrer blev mere forståeligt.

 

 
         
  Efter tre timers forgæves piskning af overfladen med flydende liner gik Laurits op for at hente forfriskninger, og stoppede for at snakke med ejeren Karsten Kjeldsen på vejen tilbage til stangen.

Karsten gav det råd at skifte til et synkende forfang, da ørrederne ikke viste sig i overfladen.

Efter de kølige pilsnere var nedsvælget, skiftede Laurits til den tungeste flue han havde i æsken. Fire kast senere måtte han give Karsten Kjeldsen ret. Ørrrederne stod dybt.

 
         
 

Men det er ikke alene fiskeriet, der gør at Kristian og Laurits nok snart vender tilbage til Djurs Fiskepark.

Søernes beliggenhed i den træomkransede ådal langs Ørum Å gør stedet til meget speciel oplevelse. Gutterne blev mødt af en svanefamilie, der hyggede sig i børnesøen længst oppe mod kontoret, og langs bredderne stod der flere hejrer, der gjorde sig til gode med småfiskene tæt inde ved bredden.

Mindre end 500 meter væk fra den øverste sø, havde hejrerne nemlig deres redepladser, så her var der meget at kigge på for den fugleinteresserede.

Glenten var også på besøg henover søerne. Ligesom svalerne fløj tæt over vandoverfladen for at fange insekter.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk