Super-hoveder fra Scienticfic Anglers. Test 1

 
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Laurits Flowbinner har lavet yderligere test med disse fantastiske skydehoveder, som kan ses herunder:

Se resultaterne af test 2 her:

Se resultaterne af test 3 her:

Scienticfic Anglers har sat en ny standard for skydehoveder til to-håndsstænger med serien Mastery Atlantic Salmon Shooting Head. Særkendet ved disse skydehoveder er, at de alle er vægtede højere end der er normalt for linevægtene AFTMA-klasserne. Derfor var det selvfølgeligt med en vis skepsis Laurits Flowbinner gik ind til testen.

I de mere end 25 år Laurits Flowbinner har brugt skydeliner, har han aldrig oplevet en line, der ikke ”lige skulle rettes til eller forandres.” Men denne meget komplette serie af skydehoveder til to-håndsstænger med færdigmonterede løkker behøvede overhovedet ingen form for justeringer.

Et skydehoved beregnet for en AFTMA klasse (efterfølgende = #) 8/9 to-håndsstang med en højeste vægtangivelse på 29 gram sættes i Mastery Atlantic Salmon Shooting Head # 8/9 til 34 gram.

 
         
 

Første testdag foregik i den lille sø i Vennelystparken, Århus en sen søndag eftermiddag sidst i november, hvor en fiskekammerat og Laurits testede linerne på fire forskellige stænger. Problemet var bare, at søen var for lille til at yde skydehovederne fuld retfærdighed, da hvert eneste kast sendte linerne i søens kantvegetation på modsatte bred, og derfor ikke viste skydehovedernes sande potentiale. Derefter blev næste test forlagt til Harlev Put & Take, Gl. Harlev, hvor der i det mindste er plads nok.

 
         
 

Første kast Laurits foretog med en 12.6" Scierra HM+ #8/9 afleverede stangen den skydeline, der var trukket af hjulet. Herefter blev hele de 40 yards (cirka 36 meter (1 yard = 0,9144 meter )) skydelinen udgjorde trukket af hjulet og lagt ud i det næste kast.

Der var ganske vist en meget god medvind, der virkeligt var med til at give linen flugt ud over søen; men det var helt klart opbygningen og balancen i Mastery Atlantic Salmon Shooting Head’en, der gjorde, at det efter ganske få yderligere kast var muligt at skyde flere meter af selve baglinjen også. Hele tiden mens det 12 fod lange forfang var strakt flot ud.

 

Altså var der tale om kast på over 40 meter mange gange under testen. Der var som nævnt en særdeles god medvind; men skydehovederne fra Scienticfic Mastery Atlantic Salmon Shooting Head var udslaget for muligheden af de lange kast.

 
         
 

Senere blev testteamet udvidet med to meget erfarne to-hånds fiskere og en total nybegynder. Alle havde den samme oplevelse som Laurits. Specielt nybegynderen, der aldrig havde rørt en to-håndsstang, lavede kast op de 30 meter uden besvær. Altså mere end nok til at dække de lakseførende åer og en meget stor del af de lakseelvene i Skotland, Irland, Norge og Sverige.

Til sidst blev vi så modige, at vi satte et 38 grams skydehoved på en Scierra HM+ #8/9 (anbefalet kastevægt = 27 – 29 gram). Igen så vi skydehovedet flyve langt ud over søen, uden at stangen på nogen måde virkede overbelastet. En helt fantastisk oplevelse.

 
         
 

Skydehovederne blev testet på så forskellige to-håndsstænger som: Vision (2 forskellige), Hardy Demon, Scierra (4 forskellige) og Bruce & Walker i #8/9 og 9/10 alle mærker og stangtyper afleverede hovederne, forfang (henholdsvis Photonic Passage 0.39 mm 15 fod & Climax Salt Water 12 fod) og store tunge fluer særdeles flot.

De færdigmonterede løkker virker særdeles solide, og overgangene mellem de dele som linerne består af (for eksempel flydende til synke 3) er utroligt elegant udførte. Desuden er farvekodningerne på linerne meget tydelige (selvom der er en lille fejl i en enkelt farvekombination), og derfor er det let at holde styr på de enkelte hoveder.

 

Prisen for de enkelte skydehoveder i serien ligger under 500,- kr. og det er en fornuftig pris for så velafbalanceret skydehoved.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk