Når Vi Drømmer, Taler Elven.

 
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Blue Dot Medias seneste udgivelse: ”Når Vi Drømmer, Taler Elven” – af Bo Rønholdt Frier, forsætter den spændende linje fra bogen Skælsætninger.

 

Måske burde jeg afholde mig fra at anmelde en bog fra en forfatter som jeg har et personligt kendskab til siden han var barn. Sværere bliver det også, når dedikationen på bogens første side lyder: ”Hej Laurits. Du var om nogen manden, der lærte mig at kaste med flue. Der findes ikke tak nok i verden. Det er den største gave man kan give! Vi ses. Bo R. Frier”. Men bogen er i særdeleshed en anmeldelse værd.

 
         
 

Mange gange kan man som moden lystfisker irriteres over at ”unge knæjte” på under 30 år skriver som om de har netop 30 års erfaring; men når Bo Rønholdt Frier i en alder af kun 29 år udgiver en bog om fluefiskeri og fiskeriets sjæl, så er der vel tale om en mangeårig erfaring.

 

Forældrene, det særdeles kendte lystfiskerpar Ingelise og Jens Ole Frier fra Himmerland, slæbte knægten med til fiskevandet. Så Bo har været i stand til at suge fiskeriets finesser til sig fra barnevognen eller fra mor og fars ryg indtil han var gammel nok til at selv holde på en fiskestang.

 

Fisketure der allerede i barndommen gav ham oplevelser i såvel Himmerland og Norge, men allerede som meget ung søgte han mod fjernere himmelstrøg, som spiller en stor rolle i bogen.

 
 
         
 

Selvom eksotiske fiskevande spiller en stor rolle i Når Vi Drømmer, Taler Elven, så skal man ikke forvente sig billeder der fremviser fangster. I stedet præges siderne af smukt opsatte billeder, der forstærker de stemninger Bo beretter om i bogen.

 

Og Bo rammer utroligt præcist de mange følelser der rører sig omkring fluefiskeriet. Både før, under og efter fiskeriet. Bo rammer nerven i den længsel, der er efter oplevelserne ude ved fiskevandet. En længsel der rammer Bo lige hårdt hvad enten der er tale om fiskeri på Grønland, i Chile ved Himmerlands åer og fjordene der omgiver hans hjemegn.

 

Som noget nyt er ”Når Vi Drømmer, Taler Elven” indtalt som lydbog, og efter at have færdiglæst bogen i en sen nattetime, så satte jeg cd’en på næste formiddag; mens jeg sad og bandt fluer. Selvom Bo’s stemme ikke er den mest velegnede til formålet, så gav oplæsningen et nærvær, så jeg følte det som om jeg fulgtes med Bo på hans ture til fiskevandene.

 

”Når Vi Drømmer, Taler Elven” er særdeles læseværdig bog og Bo rammer en nerve og et nærvær i fluefiskeriet, der griber enhver fluefiskers hjerterod.

 

Bogen er på 144 sider, rigt illustreret og udgives i A5 format og koster 249,- kroner i forretningerne; men kan også købes online på: http://www.bluedotmedia.dk/

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk