Isfiskeri i topklasse  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

  I weekenden den 26. & 27. januar blev vi inviterede ud for at prøve isfiskeriet på søerne i det ellers vinterlukkede Harlev Put & Take. Ejerne Kirsten og Ole Jensen ville gerne lige tjekke om de mange ørreder i søerne havde det godt under isen.

De havde det tilsyneladende glimrende, og de var virkeligt "i hugget". Både Georgina og Laurits oplevede flere hug, og alt i alt havde de samlet flere hug en på nogen anden fisketur til Harlev Put & Take uanset metoden.

 
         
  Georgina fik en meget flot regnbueørred omkring de 3 kilo på balancepirken; men mistede også et par gode fisk lige under hullet i isen.

Lørdag deltog Kirsten i isfiskeriet, og Kirsten brugte det ellers så sikre Power Bit, som agn; men uden at opleve ét eneste hug.

Erfaringerne fra sidste års isfiskeri samme sted sidste, slog altså til igen. Balancepirkene var alle andre agn overlegne

Søndag var det samme billede. Selvom der blev brugt et varieret udvalg af agn, så var balancepirkene næsten det eneste ørrederne huggede på.

 
         
  Balancepirkene er ikke særligt kendte i Danmark, og det er kun få forretninger, der fører pirkene. I vore skandinaviske broderlande dukker der rigtig mange sider op med grej til isfiskeriet.

Fiskeriet med balancepirke skal opleves, da det er en helt speciel oplevelse at se pirkens cirklende bevægelser gennem hullet i isen.

Du vil blive overrasket over den voldsomhed vintertræge ørred hugger på pirkene.

Selv de mindste og billige isfiskestænger - "pimpelstænger" - klarer store ørreder omkring de tre kilo, bare man er  lidt opmærksom på bremsemulighederne.
 
         
  Søndag falder huggene ikke i samme tempo; men Georgina får igen en meget flot regnbueørred i en helt forrygende kondition.

Denne gang er det balancepirken der er vist i billedet ovenover; mens lørdagens fisk blev blev taget på en noget mindre pirk i grønt og sølv

 
         
  Laurits fik søndag en fisk også omkring de tre kilo. Denne ørred blev også taget på en balancepirk i grønt.

 

Randers Jagt & Fiskeri har for tiden en masse billigt isfiskegrej til salg. Se her

 

 
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk