Scott T3H 13,6’ #8 bestod første test flot  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

 

Så kom dagen hvor Scotts nye tohåndsserie T3H skulle stå sin prøve. Valget faldt på 13,6 fods klasse 8 modellen.

En demomodel af den senere færdige udgave blev afprøvet over en længere periode i efteråret 2012, og resultatet var mere end lovende. Så nu stod jeg med den færdige model i hånden ved Skjern Å ved Kodbøl på en forblæst dag, der gav store udfordringer til stangens kasteevner. Scott T3H-stangen tog udfordringen op på eleganteste vis.

 
         
 

Stangen var forsynet med en Scientific Anglers Atlantic Shooting Head #8/9 flyd/synk3 på 34 gram, da det er den linetype jeg bruger mest i mit daglige fiskeri med tohåndstangen, og der var ingen problemer med at hive linen op af vandet. Som regel var kun det kun nødvendigt med et enkelt rullekast før linen igen kunne lægges på tværs af strømmen.

Senere blev stangen monteret med en Scientific Anglers Atlantic Shooting Head #8/9 synk3/synk4 på 34 gram. Igen klarede stangen udfordringerne på bedste vis.

Hjulholderen er flot udført og holdt de tre hjul, der blev testet på stangen på dagen, fuldstændigt fast. Hjemme blev en gammel Bruce & Walker med meget kraftig hjulfod sat på stangen. Igen sad hjulet fuldstændigt sikkert.

Stangen har et meget ”råt” udseende, da viklingerne af kulfibermåtten kan ses på stangens overflade. Et udseende der virker meget enkelt, og sammen med de diskrete men særdeles flotte beviklinger får stangen et meget lidt pralende udtryk.

Men lad dig ikke narre – Du står med en kastemaskine mellem hænderne, når du tager fat om det velformede korkhåndtag. En kastemaskine der måske ikke gør dig til en superkaster; men en stang der gør kastene meget nemmere for alle, der prøver T3H 13,6 fods klasse 8 modellen.

The FlyCo, Hammershøj oplyser nærmeste forhandler på: info@flyco.dk. Prismærket for T3H 13,6 fods klasse 8 lyder ifølge: http://www.flyfisheurope.com/scott/t3h-series/d199 - på 7.899,- Dkr.

Dyrt måske – Men i en tid, hvor næsten alle andre stangproducenter får stængerne fra Fjernøsten, så vælger Scott at producere lokalt først i Telluride og derefter i større omgivelser i Montrose, Colorado efter firmaets start i 1973 ude i Californien 

Links:

http://www.flyfisheurope.com/scott/t3h-series/d199

http://www.scottflyrod.com/catalog/details/t3h

 
         
     
         
     
         
     
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk