Scott Radian Stangserie  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Scott Radian stængerne. En foreløbig vurdering.

I forhold til omtalen på min faceBook side, så er der her en længere gennemgang af RADIAN stængerne.

 

906 – 9 fod # 6 (uden bunddup)

I de mere end 35 år jeg har arbejdet som kasteinstruktør, har jeg på intet tidspunkt kastet med en stang, der er bedre en Radian 9 #6 (den uden bunddup).

En let elegant stang med en finish, der er utrolig flot. Hjulholder, håndtag og beviklingerne er i særklasse enkle, men som nævnt særdeles flotte.

Hjulet monteres og sidder urokkeligt fast, linen føres gennem øjerne og få svirp for at få linen ud til en længde, der vil spænde stangen, giver løfter om en god oplevelse.

 
         
 

Første kast strækker omkring 20 meter inklusive forfanget. Næsten al linen rives af hjulet og tre blindkast senere lægges en strakt line med forfang og en stor Goddard Sedge.

Nu rives de sidste få meter af hjulet og yderligere to meter bagline. To blindkast er nok, hvorefter alt er strakt ud med de to meter bagline hængende i stangøjerne og den store flue næsten i direkte linje fra topøjet.

Både letkastet og langtkastende – Stangen er bare utrolig. Dens vægt antyder overhovedet intet om hvilke kræfter, der er i stangen, når den for alvor udfordres

Har i dag (den 18. juli) fightet to fisk på stangen på henholdsvis 2,3 og 1,6 kg. Stangen er ikke bare en langkaster men utrolig god at fighte fisk på.

Tirsdag (den 16. juli) testede jeg stangen i Århus Å ved Harlev Put & Take. Korte kast og underhåndskast klares uden problemer.

Stangen er testet med følgende liner: Scierra HMT #6, Scientific Anglers Supra #6, SA Mastery VPT #6, SA Mastery Wet Tip Clear #6 og en line i #6 som min faste fiskemakker Kristian ikke kunne huske navnet på.

 
         
 

906 – 9 fod # 6 (med bunddup)

Helt klart en fremragende stang. Den står bare lidt i skyggen af ovennævnte udgave. Den første af Radian-serien, jeg prøvede. Det var på græs i og den lille sø nederst i Vennelystparken, Aarhus, og jeg var dybt imponeret over stangens kasteegenskaber.

Kaster utroligt ubesværet og elegant. En stang til det lette fiskeri i de større danske åer og på kysten.

Stangen er testet med følgende liner: Scierra HMT #6, Scientific Anglers Supra #6, SA Mastery VPT #6, SA Mastery Wet Tip Clear #6 og en line i #6 som min faste fiskemakker Kristian ikke kunne huske navnet på.

907 – 9 fod # 7 (med bunddup)

Kan sammenlignes med ovenstående stang i udseende og finish. Men selvfølgeligt den klasse tungere, der ændrer stangens brugsområde til tungere fiskeri.

Stangen er blevet testet meget hårdt med både 18 & 20 grams skydehoveder og leverede utroligt lange kast

106 – 10 fod #6

Den bedste 10 fods stang jeg har prøvet gennem tiderne. Som de øvrige stænger i Radian-serien en helt utrolig god stang.

Ved dagens fiskeri i Harlev Put & Take kastede den helt forrygende flot og meget - meget langt. Blev testet med skydehovedet fra SA og lagde minimum 35 meter og endnu længere i de sidste tre kast (mellem 35 og 45 meter)

Stangen er testet med følgende liner: Scierra HMT #6, Scientific Anglers Supra #6, SA Mastery VPT #6, SA Mastery Wet Tip Clear #6

Fighten af en regnbue på 1,4 kg voldte overhovedet ikke stangen nogen form for problemer. En 4 kg+ plus regnbue rettede krogen ud 6 – 7 minutters hård fight. Det var absolut ikke stangens skyld

906 – 9 fod #4

Igen en fremragende stang med utrolige kaste egenskaber for så let en stang.

Min faste fiskemakker Kristian Schwartz brugte den i mere end to timer og landede en rigtig god stærk regnbue på 1,9 kg. Uden at det voldte stangen nogen form for problemer.

Kristian brugte en Rio Dart på stangen og mente, at han aldrig har prøvet noget lignende.

Kristian har fisket med en Loop Opti Stream #4 gennem fem år. Hans største ros til stangen er igen stangens evner til at kaste mod vinden og stadig levere et strakt forfang.

Jeg er fuldstændig enig med Kristian. Har brugt stangen i et par times tid sammenlagt. Og normalt bruger jeg en Scierra Hyvel Morgan #4 eller Pico’en i samme klasse. Radian-stangen forener det bedste fra de to nævnte stænger på fuldstændig utrolig måde. Hyvel-stangen kaster meget langt og Pico’en er yderst elegant ved de korte kast. Scott RADIAN 906 – 9 fod #4 leverer ubesværet begge dele. - Og meget bedre og mere præcis bedre i forhold til de to nævnte stænger.

Generelt:

Først og fremmest bør de testede stængers evne til at præstere meget lange kast og alligevel præsentere fluen for enden af et strakt forfang fremhæves. En egenskab der er helt enestående for RADIAN-stangserien

Scots RADIAN-stangserie (de jeg har testet) er både langkastere og utroligt fine fiskestænger

Utrolig flot finish. Flotte håndtag, smukke hjulholdere på alle de testede modeller.  Til slut en detalje som både jeg Kristan, Georgina og jeg slet ikke kan stå for – De to markeringer med 12 og 20 tommer er bare genialt tænkt og meget smukt udført. En stor hjælp ved vurderingen af fiskenes længde.

Elegance parret med rå kastekraft på en helt unik måde

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk