Scott T3H Switch 11 fod #8 - En kort kastemaskine  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Efter at have testet Scott’s nye tohåndsstang T3H #8 13fod, kom turen til Scott’s Switch #8 11 fod.

Stangen skulle stå sin prøve og i starten blev der brugt alt for mange kræfter under kastene med en alt for stor og tung flue; men efter et flueskift gik der mindre end et kvarter med stangen begyndte kastene at lande fornemt over vandet.

Efter mindre end 30 minutter var Skjern Å nedstrøms Skarrild for smal til de lange kast Scott T3H #8 11 fod leverede og vinklen på kastene blev tilpasset, så lange kast ikke røg over i vegetationen på åens modsatte bred.

Sjældent har jeg oplevet så megen kastekraft som i Scott #8 11 fod. Stangen klarer både over- og underhåndskast på forbilledlig vis.

 
         
 

På et tidspunkt falder hugget midt i et hårdt strømsted – En stor kløftet gren kroges og rives fri af bunden, tager turen nedstrøms og giver stangen en forrygende fight. Dog uden vilde udløb og spring; men de seje træk fra grenen i strømmen lover godt for efterårets fiskeri i Mörrumsåen.

Det er til dato den bedste switch-stang jeg har prøvet. Fremragende linekontrol og evnen til at levere ekstrem lange kast, når stangens længde tages i betragtning.

Som nævnt skal stangen for alvor afprøves ved efterårets fiskeri i Mörrumsåen midt i september. Scott T3H Switch #8 11’ er ideel ved vadefiskeri under træerne på pool’erne 8 – 11 og på mange strækninger oppe på for eksempel Vittskövle.

Stangen er også ideel til mange af de større åer herhjemme, så som Karup Å, Vejle Å, Skjern Å og mange andre.

Scott T3H Switch #8 11 fod er testet med fire forskellige typer af hjul, og selv de største sad urokkeligt fast. Ved test af stangen er det brugt Scientific Atlantic Salmon Shooting Head #7/8 28 gram i flydende og flydende/intermidiate, samt Guideline flyd/synk2 26 gram.

Stangen har et meget ”råt” udseende, da viklingerne af kulfibermåtten kan ses på stangens overflade. Et udseende der virker meget enkelt, og sammen med de diskrete men særdeles flotte beviklinger får stangen et meget lidt pralende udtryk. 

 
 
         
     
         
     
         
     
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk