Guru laksehjul - Lamson/Waterworks  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Importøren havde ret da han kaldte Guru 4 det bedste ”Value for Money” hjul på markedet.

Fightede en meget stor blankfisk (8 – 10 kg) i den særdeles hårde strøm øverst i Pool 8 i næsten et kvarter. Bremsen klarede opgaven til UG. Jeg stillede flere gange på bremsen for at justere presset på den store fisk. Hver gang reagerede hjulet uden nogen form for problemer eller ”hop” i bremsen.

Blankfisken bakkede et fire til fem meter i strømmen, gik to meter på tværs og gik en halv meter frem og spyttede derefter fluen ud. Intet at klandre hjulet for

 
         
 

Dagen efter havde jeg et tungt hug, som jeg gik med i 5 – 6 minutter i ”Båtviken” nederst på Pool 15. Igen klarede hjul og bremse opgaven særdeles flot. Igen spyttede fisken bare fluen ud, da den stod helt rolig i den hårde strøm. Igen – Intet at udsætte på hjulet.

Dog er der et enkelt lille minus. Hjulet angives til at rumme 250 yds. 30 Lbs bagline. Jeg brugte Scierra’s orange bagline i 30 Lbs; men fik ikke plads til mere end cirka 130 meter. Så I bør nok gøre opmærksom på at hvis den der skal være 225 meter bagline på hjulet, så skal de være de tynde super-bagliner.

Hjulet fik mange tæsk på turen. To gange faldt jeg på den lerede jord og jog hjulet ned i leret. Hjulet blev bare skyllet grundigt i elven og efter et par omdrejninger, virkede det upåklageligt igen. Hjulet var under vand mange gange - intet problem.

Vi prøvede hjulet på fire forskellige stangmærker: Scierra (3 modeller), Loop (2 modeller), Loomis Stinger og Hardy Marksmann – Hjulfoden passede perfekt til at de nævnte stænger

Altså et superhjul til prisen efter min mening.

Links:

http://flyco.dk/

http://www.flyfisheurope.com/wwl/guru-hd/d837

 

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk