Mastercaster laver mesterværk.  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Det er et lille mesterværk Wide Open Outdoor Film præsenterer med FFFD’s egen mastercaster Lars Chr. Bentzen som underviseren i Dvd’erne Cast That Fly 1 & 2.

Første del Cast That Fly 1 Basics går Lars i dybden med de grundlæggende kast, der de skaber den dygtige fluekaster. Lars starter helt fra bunden med at samle grejet, viser hvordan man holder på håndtaget og går i gang med at vise et rullekast herefter går det frem med kast efter kast frem mod det perfekte overhåndskast med dobbelttræk. Hele forløbet er særdeles pædagogisk fremstillet og demonstrationer af ofte forekommende fejl og måden hvorpå man undgår dem.

Selvom Lars uden diskussion er en af landets bedste fluekastere, så er der ingen løftede pegefingre. Et godt eksempel er afsnittet med forskellige greb om fluestangens håndtag. Her er der ingen ”religion”; men Lars anbefaler at bruge det greb, der falder føles bedst for den enkelte i forholdt den valgte stangs håndtag.

Selvfølgeligt kan man finde fejl; men ingen der forstyrrer helhedsindtrykket af en særdeles solid og grundig indføring i fluekastets helt grundlæggende principper. Dvd’en kan derfor anbefales til rene begyndere og de har selv har gået og fusket med kastene; men aldring helt har fået linen ud over 15 – 17 meter

 
         
 

I Cast That Fly 2 Advanced tager Lars fat på en række specialkast, der ligger ud over begynderstadiet. Igen er den pædagogiske indgangsvinkel sat helt i højsædet og Lars forklarer enkelt og præcist om udførelsen og formålet med de forskellige specialkast, som fiskeriet ved åer og kyster til tider kræver.

Her ville det være rart om man fra producentens side havde anvendt to kameraer, der kørte synkront og så blev vist på en opdelt skærm, så man kunne se kastenes udførelse både fra siden og eksempelvis bagfra. Der kompenseres dog lidt for dette ved at vise den samme sekvens i andre vinkler i nogle af kastene. Men eksempelvis når det gælder speykast, så er det vigtigt at få kastet både fra siden og bagfra i samme sekvens.

 
         
 

Filmene udmærker sig også ved at det i mange af sekvenserne er lagt hvide streger ind i et stillbillede, så det er muligt at se stangen og linens positioner udførelsen af det viste kast eller moment i kastet

Gennemgangen af de forskellige specialkast er igen god og grundig. Et godt råd vil være at koncentrere sig om et af kastene ad gangen og dermed indøve dem åen enkeltvis. Kan man snige sig til at snuppe en af ungernes Dvd-afspiller, er det ideelt at tage den med til åen og gennemse den enkelte sekvens før, under og efter øvelserne. Man selvfølgeligt også slæbe den bærbare eller en Tablet med ud i naturen

Lars bruger megen tid på at forklare om fiskeriet med shooting heads. En tid der ingenlunde er spildt, da det er noget af det bedste, der er tilgængeligt. Enkelt og meget pædagogisk fremstillet. Lars undgår helt det ”fingerstrittende gramhysteri” som ses og opleves andre steder på nettet.

 
         
 

Først laver Lars et skydehoved helt fra bunden ved hjælp af et par teknikker, og derefter vises fiskeriet med skydehovedet i praksis. Et godt gennembearbejdet afsnit af mange på Dvd’en.

Som afslutning på de to Dvd’er udtaler Lars: ”Når man går ud på en græsmark, eller til vandet for at øve sit fluekast – skal man først og fremmest have det sjovt”. Det er den holdning der er det grundlæggende i begge Dvd’er. Ingen snak om fluekastets mysterier eller andet højtsvævende vås. I stedet får vi jordnære forklaringer og demonstrationer alle fluekastets elementer, der gennemsyres af Lars lyst og glæde ved at undervise i noget af det han holder mest af. Nemlig fluefiskeriet.

Dvd’erne udgives af Wide Open Outdoor Film, og det er erfarne Niels Vestergaard, der står bag kameraet og har lavet al redigering. Dvd’er er ude i alle butikker nu og koster 169,- kr. stykket og er set til begge film for 300,- kr.

Dvd’erne kan også købes direkte fra Wide Open Outdoor Films hjemmeside, der også tilbyder Video on demand, så man kan leje filmene og streame dem direkte.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk