Scientific Anglers Mastery SBT  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Sjældent har jeg haft så store forventninger til en line, og endnu sjældnere alle de største forventninger blevet opfyldt så meget, som ved testen af SA SBT #6. Det tog ti kast uden flue før jeg kunne få en meter bagline op gennem det nederste stangøje. Det passede mig ikke helt, men brugte det korte hoved som undskyldning. Så opdagede jeg, at der var tale om en 30 meters line i stedet for de sædvanlige 27 meter.

En god fiskekammerat overtog stang og line, og nu kunne han pludseligt få dobbelttrækket til virke rigtig godt. Kammeraten og jeg havde hele hovedet/klumpen og en halv til én meter af skydelinen udenfor topøjet, så kastene flød bare ud gennem topøjet og strakte linen flot med moderat tunge fluer.

Siden blev linen testet i Århus Å ved Skibby, og jeg må med glæde konstatere, at linen er en næsten perfekt line til det danske åfiskeri, når vi taler om størrelser op til Karup Å opstrøms Hagebro. Til fiskeri for eksempel i Grindsted Å, Råsted Lilleå og åer i samme størrelse, skal man lede længe efter en bedre line.

Det korte hoved havde ingen vanskeligheder ved at præsentere små nymfer og tørfluer på 15 fod lange forfang med 0.16 spids præcist og med strakt forfang, selvom der var middel til hård vind på testdagen. Ved kast mellem 15 – 18 meter, der jo er langt i mindre vandløb, fungerede linen perfekt. Desuden var lineafleveringen ved rullekast og underhånds-/switchkast sublimt.
 

 
         
 

Det var et superbt match mellem linen Scientific Anglers Mastery SBT flydende fisket på en Scott Radian #6 uden bunddup. Makkerparret klarede alle de test de blev udsat over flere test perioder.

Scientific Anglers Mastery SBT linen er senere testet på Radian 10’ #6 og Radian 9’ #6 med bunddup, samt to ældre Scierra modeller med samme positive resultater.

Det bør lige bemærkes at linen var helt uden hukommelse, selv om første test foregik på en lidt råkold og blæsende dag, og linen var taget direkte fra spolen i pakningen og lagt på hjulet.

Står du og mangler en line til små og mellemstore åer og til Put & Take-søen der er omgivet af træer og buske, skal du lede særdeles længere for at finde en line der bare er nogenlunde ligeså god.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk