Percy Assarssons Stipendium  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Percy Assarsson var til sin alt for tidlige død mangeårig medarbejder ved Mörrums Kronolaxfiske og afsluttede karrieren med at være pladschef i årene mellem 2005 og 2011. Mörrums Kronolaxfiske vil med dette stipendiat hædre Percys minde og gøre opmærksom på hans indsats for fiskeplejen og laksene i Mörrumsåen.

Fr at tilskynde interesserede studerende og udvikle deres kundskaber vedrørende fiskepleje og fiskeriforvaltning, indstifter Mörrumsåens Kronolaxfiske et stipendium som uddeles til en eller to studerende om året. Den studerende skal udvise en brændende interesse og naturlige anlæg for arbejde med fiske og vandpleje og have et potentiale for at udvikle sine evner indenfor området. Der lægges i særdeleshed vægt på at den studerende har interesse i den forskning der laves indenfor de nævnte områder

Den eller de studerende som tildeles stipendiet får lov til at være en del af teamet der bedriver omfattende vand- og fiskepleje under de mest forskningsintensive uger i løbet af foråret. Kronolaxfisket sørger for opholdet. Derudover tildeles den studerende også et rejstestipendium på 5.000,- Skr., så den studerende yderligere kan fordybe sig i sine kundskaber.

 
         
 

Martin Johansson, Skellefteå blev den første modtager af det ærefulde stipendiat. Martin arbejder til dagligt med fiskepleje for Skellefteå Kommune; men gennemfører for tiden uddannelsen indenfor fiskepleje på Blekinge Folkhögskola i Bräkne-Hoby.

Martin var meget rørt, da han skulle holde sin takketale og undskyldte meget sin nordlandske dialekt; men inderligheden i var ikke til at tage fejl for nogen af de der overværede overrækkelsen.

 
 
         
     
         
     
         
     
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk