Mörrumspremieren 2014  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

  Mörrumspremieren 2014 blev en halvlunken omgang, da antallet af indvejede fisk slet ikke stod mål med tidligere års rekordfangster.

Til gengæld var vejret i et strålende forårshumør med temperaturer så høje, at de steder, hvor der var helt læ, var det muligt at fiske i skjorteærmer eller lette trøjer. 

Specielt nedgængerlaksene glimrede ved deres fravær fra fangststatistikken, og mange lokale eksperter forklarede det med, at det varme efterårsvejr gjorde, at mange laks fik svamp allerede inden gydningen. En af de lokale guider fortalte, at han havde set døde laks på strækningen Vittskövle, der ikke havde gennemført gydningen.

Men samme lokale eksperter var ikke så urolige for den kommende sæson, da opgangen i Mörrum har vist fremgang i de senere år. Desuden virker rapporter om bestandene af laks i Østersøen meget lovende. Pladschef Ola Söderdahl fortalte desuden, at lystfiskerne heller ikke var særligt foruroligede, da det var mange år siden, at Kronolaxfisket havde fået så mange forhåndsbookninger.

 
         
  Da det nu er muligt at indrapportere fangsterne via nettet, er det ikke helt muligt at sætte et tal på den totale fangst på premieredagen; men klokken 18 var der 73 fisk indrapporteret, hvoraf langt størsteparten var blevet genudsat.

Der var fine fisk imellem de hjemtagne fisk, hvilket den mangeårige premieregæst Henning Stenn Jensens flotte havørred på 74 centimeter og hele 4,54 kg vidner om. Dagens største fisk var en hybrid taget på spin på Pool 18 på 6,78 kg.

Tilskuertallet til selve åbningen af den nye sæson, der som altid afvikles med den traditionelle affyring af Kronolaxfiskets lille salutkanon, overværedes af så mange mennesker, at mange fodboldkampe i Danmark ville være særdeles misundelige.

Turisttilstrømningen forsatte hele dagen på strækningen mellem Pool 1 og ned til Pool 4, indtil solen forsvandt bag træerne.

 
         
     
         
     
         
     
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk