Scientic Anglers Mastery GPX Hover  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Selvom jeg har haft Scientific Anglers Mastery GPX Hover linerne liggende på hylden i mere end et år og også har haft dem monteret på et hjul flere gange, er det først i dette forår, jeg for alvor er kommet til at sætte pris på linen ved kystfiskeriet.

Scientific Anglers Mastery GPX Hover er en wf-line på hele 32 meters totallænge, hvoraf klumpen udgør omkring 11 meter. En ganske ideel længde under fluefiskeriet på kysten. Skydelinen er flydende mens klumpen er en slow intermidiate, der synker så langsomt som 1,5 cm pr sekund. Hvilket faktisk betyder at linen ikke synker yderligere, når man først har startet indtagningen.

Linen er en halv klassetungere end den aktuelle AFTM-vægt, hvilket ifølge producenten gør det lettere at ”lade” hurtige og stive stænger hurtigere.

Linen er testet på flere stænger og har en rigtig flot præsentation selv med tunge fluer under lange kast. Scientific Anglers Mastery GPX Hover er blandt afprøvet på Scott S4 10 fod #6, Scott S4s 9,5 fod #6, Scott Radian 9fod & 10 fod #6. Mens #8 udgaven er testet på tilsvarende stænger plus et par ældre Scierra stænger.

 
         
 

Den ene line havde ligget på en spole før den blev sat på et hjul op til Grejbiksens konkurrence Fjord til Fjord 2014, og leverede snorlige og lange kast uden ”krøller” på skydedelen.

Scientific Anglers Mastery GPX Hover er af de absolut bedste liner jeg har prøvet til fluefiskeriet fra kysten. Specielt hvis der er lidt bølger eller ”riflet” vand er den ideel, da linen fisker lige under vandoverfladen. Men selv om klumpen er synkende er den let at løfte fri af vandet til et nyt bagkast. Selv med tunge fluer og lang lang synketid, var det sjældent nødvendigt med mere end et rullekast for at bringe klump og flue op i overfladen til et nyt bagkast. Ligeledes er der sjældent nødvendigt at lave mere en 1 – 2 blindkast, før et nyt langt kast lægges ud over vandet.

Simpelthen en fremragende line til kysten eller put & take. Ligesom linen også skal prøves på nogle af elvene i Lappland, når vejen lægges forbi næste gang.

Intet under at linen blev udnævnt til Best in Show på den store IFTD udstilling i 2012

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk