Radian DH - Et velment råd  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Lad være at teste de nye tohåndsstænger fra Scott Radian DH. Du får bare et behov, du ikke havde sekunderne før du prøvede stangen.

 

Personligt havde jeg stillet ekstremt store forventninger til tohåndsstængerne i Radian serien efter at have testet rigtig mange Radian-modeller i enhånds udgaverne.

 

Første kast med Radian DH 13 fod #8 med et SA Atlantic Salmon Shooting Head  #8/9 34 gram Flyd/synk3 var et overhåndkast op ad bakke i Vennelystparken.

 Skydehovedet hamrede bare ind i toppen af skråningen 25 meter væk. Nå! - OK!

 

Nu prøver du lige søen i stedet! Søen er for kort allerede efter første kast. De næste 10 kast giver fuld tilfredsstillelse for alle forventningerne. Det er bare en fremragende stang.

 
         
 

Stangen er ideel til underhåndskast udført tæt på kroppen, hvor man ikke vil forstyrre vandet for eksempel ved lav vandstand og klart vand. Men ved alle de kast, jeg afprøvede, reagerede stangen på absolut bedste vis.

 

Stangen blev testet med Lamson Guru HD, der sad fuldstændigt fast og sikkert. Tilbage i lejligheden blev yderligere fire forskellige hjulfabrikater spændt på stangen og de sad alle urokkeligt fast.

 

Kan ikke vente til testen på rindende vand. Og kan slet ikke vente muligheden for at teste den på hårdt vand.

 

Vender tilbage med yderligere test. Men lad være med at købe tohåndsstænger, før du har prøvet Radian DH stængerne

 
         
 

Fjorten dage senere kom muligheden for at teste Scott Radian DH 14 fod #9. Endnu engang blev alle mine store forventninger opfyldt. Perfekt aflevering af meget lange kast med strakte forfang.

 

Men endnu bedre var, at tre gode fiskevenner med mange års erfaring i laksefiskeri med 2-håndsflue mulighed for at teste Sotts nye Radian serie. Og både 13 fod #8 og 14 fod #9 stængerne, og de blev mere end godkendt af de erfarne gutter.

 

En af dem mente at han aldrig tidligere havde kastet så med en fluestang nogensinde.

 

Begge stænger blev testet med et Lamson Guru 3 HD monteret med Scientific Anglers Atlantic Salmon Shooting Head flydende i henholdsvis 34 gram (Radian DH 13 fod #8) og 38 gram (Radian DH 14 fod #9)

 
         
 

Siden er yderligere to modeller prøvekastet med samme fantastiske oplevelser af kastene og stængernes "Performance" (undskyld det engelske udtryk. Kunne ikke finde et dækkende ord på dansk) ved både over-, underhånds- og speykast.

En kort men rammende konklusion er: Det er lykkedes Scott at lave en helstøbt serie af to-håndstænger hvor fornemmelsen af kasteevne, aktion og det der totalt udefinérlige udtryk "fornemmelse" går igen i en hel serie stænger

 

Læs mere her

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk