En lille rå børste af en fluestang

 
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

Har tidligere omtalt Scotts T3H 11 fod klasse 8 i rosende vendinger, og et par venner har på mine varme anbefalinger købt stængerne.

Men efter årets sidste tur til Karup Å ved Høgild den 30. oktober 2014, er jeg fuldstændig skudt i stangen.

Blev træt af at bruge en lang kraftfuld stang på den smalle strækning og gik op til bilen for at hente den noget kortere og klejnere T3H 11 fod klasse 8. Problemet var bare at hjulet med skydehovedet der passede til stangen å hjemme i Aarhus, så jeg satte et Guru 4 monteret med Scientific Anglers UST True Triple Density i Flydende/Hover/Synke 3 skydehoved på 34 gram på stangen.

 
         
 

Det var denne lille rå børste af en fluestang da fuldstændigt ligeglad med. Et enkelt rullekast var nok til at at løfte line og flue op af selv de dybeste og strømfyldte huller på strækningen. Ikke bare hive fluen op men også præsentere fluen i et nyt udstrakt kast med 5 - 6 meter skydeline. Et rullekast efterfulgt af et underhånds-/speykast trak op mod 15 meter skydeline ud genem stangøjerne. Kast der som oftest var alt for lange til de aktuelle forhold

Scotts T3H 11 fod klasse 8 er efter min mening den ideelle stang til danske vandløb som Karup Å Skjern Å (optrøms Sdr. Felding) og landets øvrige åer, hvor du gerne vil have en lidt længere stang for at række ud over bredvegetationen og åens grøde.

 
 
         
 

Nu skal man være forsigtig med at strø om sig med superlativer; men jeg tør godt lægge hovedet på blokken og påstå; " Scotts T3H 11 fod klasse 8 er den bedste Switch-stang jeg til dato har testet og fisket med!"

På flere ture til Skjern Å nedstrøms Skarrild har jeg også brugt stangen med forskellige UST skydehoveder i 30 gram i flere forskellige udgaver, og fundet stangen værende rigtig god; men fremover vil denne lille rå børste af let tohåndsstang/Switch-stang få lov til at bruge alle sine skjulte kraftreserver fuldt ud med UST skydehoveder på 34 gram.

Læs mere her:
 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk