Mörrumspremieren 2015  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Georginas sider

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 Havnens Lystfiskere

 

75 gange har kanonen indvarslet sæsonen i Mörrum

Præcis klokken 9.00 bragede den lille, men meget højlydte kanon for 75. gang ud over Pool 1 som markering af at en ny sæson er startet i Mörrumsåen i Blekinge.

For en gangs skyld var der langt fra udsolgt i forhold til premieren, specielt på spinnezonerne var der mange ledige stænger.

Til gengæld var der mange kvinder langs åen, da sammenslutningen "Kvinnor fiskar vakrare, Mörrum" (se evt: https://www.facebook.com/pages/Kvinnor-Fiskar-Vackrare/262676020584719?fref=nf) havde fået tildelt en del stænger på premieredagen. Det gav bonus kort efter kanonskuddet, da Emma Condrup, Helsingborg landede en tilsyneladende fin fisk, som hurtigt blev genudsat efter fotografering.

 
         
 

Ellers var mange på plads. Olle Borgencrona, Karlshamn har fisket på premieren 74 gange, da han er født og opvokset ved Pool 21. Formanden Sportsfiskarna, Sverige, Joakim Ollén fiskede også i Pool 1 og han var meget positiv i sin vurdering af den kommende sæson for blanklaks i Morrumsåen. Samme holdning har flere af de lokale, der har et indgående kendskab til fiskeriet i åen

Premieredag i Mörrum med få fangster.

Lige før Sportsfiskekontoret ved Mörrums Kronolaxfiske lukker klokken 17, lød meldingen på at dagens fangster formodentligt ville nå op på et sted mellem 60 - 70 indvejede fisk, når resultaterne fra de øverste strækninger Härnäs og Knaggalid kommer ind i løbet af den 29. marts.

 
         
 

Ellers var premieren lørdag den 28. marts præget af få fangster i forhold til tidligere år; men mønstret var meget lignende sidste år. Mörrumsåen var varm for årstiden, så mange fisk var allerede vandret ud, samtidigt med at Østersøen er meget varm for årstiden.

Så de blanke havørreder, der i koldere vintre/forår invadere åen, har ingen grund til at gå op i åen for at æde, da deres normale byttedyr allerede er kommet frem i Pukaviken ud for Mörrumsåens udmunding.

Philip Jørgensen, Silkeborg var en af de danskere, der klarede sig bedst på Mörrumspremieren. Først mistede han en fisk ved bredden på cirka 115 cm. Derefter fik han både en havørred på Havørred - 7,5 kg. 80 - 85 cm. og en  Hybrid - 8,7 kg. 90 cm. Begge fisk taget på spin/flue. 

 
 
         
     
         
     
         
     
         
         
         
         
         
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk