Gode forfang til store og/eller tunge fluer  
           

Aktuelt nyt

Laurits Flowbinner

Artikler

Billeder

Fiskerejser

Fluebinding

Fluer

Foredrag

Guidning

Kasteinstruktion

Konsulenthjælp

Links

Grejanmeldelser

Bøger og film

Miljø & vandpleje

  Ordentlige forfang til store fluer

Meget ofte får jeg stillet det spørgsmål hvilke forfang jeg bruger på kysten eller når jeg fisker med store tunge fluer i Put & Take.

Løsningen er en kombination af Climax Saltwater Leader og forfangsspidser fra Photonic Passage.

Ved at bruge Climax Saltwater Leader får man den fordel at arbejde med et forfang der i sin opbygning er beregnet til store fluer, der bruges ved saltvandsfiskeri i USA og Caribien.

Climax Saltwater Leader har en meget kraftig bundsektion (den del der er tættest på selve fluelinen) og findes med forskellige spidstykkelser mellem 15 til 8 lbs. Som oftest anvender jeg 8 eller 10 lbs brudstyrke i spidsen og selve forfanget er 12 fod langt.

I spidsen af forfanget knytter jeg så 1 - 1,5 meter forfangspids af fluocarbon fra Photonic Passage i 0.24 eller 0.21 mm tykkelse.

Fluocarbonen fra Photonic Passage har en særdeles høj brudstyrke i forhold til tykkelsen og desuden utrolig knudefast

 
         
 

De færdige fluocarbon forfang fra Photonic Passage er også brugbare, da de har en tilpas stivhed i bundsektionen (svarende til cirka 0.5 mm)

Igen bruger jeg 12 fods længde med en spidstykkelse mellem 0.285 og 0.24 mm og knytter hertil en spids på 1 - 1,5 meter fluocarbon fra Photonic Passage i 0.24, 0.21 eller 0.185 mm tykkelse.

Det giver gode solide forfang der kan tørne selv de største og tungeste fluer i luften, uden at komme i karambolage med stang eller flueline

 

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk