Södra Lappland 2007    
         

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

  Pudsig sommer i Södra Lappland

Laurits Flowbinner besøgte igen i år Södra Lappland.

Sammen med Laurits var selvfølgeligt Georgina Lomasney samt to af deres gode venner, Arne Hansen, Glostrup og Jørn Vinther, Ryomgård.

 

 
     
  Med "Pudsig sommer" menes, der at Laurits og de andre ankom til Södra Lappland efter en over fem ugers lang periode med tørke og temperaturer op til 30 grader i skyggen. Hvorefter vejret slog totalt om med regn, gråvejr og meget lave dagtemperaturer og endnu lavere aften- og nattemperaturer.

Det betød at der næsten ingen klækninger var fra den 11. juli og frem til slutningen af juli måned. Hvilket besværliggjorde fluefiskeriet meget.

Men som sædvanen er deroppe, så kan man altid stole på søen Stor Dainan, og derfor blev en stor del af tiden brugt på denne fantastiske sø og dens bestand af store aborrer og endnu større stallinger.

 
     
  I alt gav turen 10 stallinger over et kilo og alle der var med på turen fik kilos-stallinger. Alle de store stallinger blev taget på Stor Dainan, og langt de fleste blev taget på spin fra båd.

Der blev også taget gode aborrer på søen og nogle enkelte gedder op til to kg.

Til gengæld kender Laurits nu søen utroligt godt, da der blev brugt meget tid på at udforske nye steder på denne utroligt spændende sø.

 
     
  Det var Jørn Vinthers første tur nogensinde til Lappland og Jørn fik sig en oplevelse af de helt store, som han sent vil glemme.

For Jørn var den største oplevelse ikke at fange et par af de rigtigt store stallinger som Stor Dainan huser.

Jørn synes faktisk, det at ligge i en båd på søen i vindstille og så kigge ind mod øerne, der spejler sig så fantastisk i det klare vand, gjorde at det var svært at vide, hvad der var op eller ned.

 
     
  Den lange periode i Södra Lappland brugte Laurits til at fiske på nye steder, og derved for et endnu dybere kendskab til området og dets muligheder.

 

 
     
  Men ud over at gennemfiske søen Stor Dainan og Vojmån på kryds og tværs, så blev der også brugt tid på nogle af de andre særdeles spændende fiskevande indenfor området.

Søen Daikan gav på en ekstrem våd eftermiddag både mange gode aborrer og nogle fine gedder.

Dagens største tilfaldt Georgina med en gedde på cirka 4,5, der blev taget på kanten af det store stenrev ud for den lange halvø midt i søen.

 
     
  Udover fiskeriet gav turen som vanligt også nogle gode natur oplevelser. Helt specielt var den eftermiddag hvor egernungerne gik amok i kåd leg i skellet mellem et par huse i Dikanäs.

Det lykkedes Laurits at få nogle gode billeder de særdeles aktive smådyr.

 
     
 

En hel familie af gråsidemus holdt til under et par af hytterne og havde et vidt forgrenet net af gange både over og under bevoksningen.

Det betød at man kunne se dem forskellige steder i lejren. Et yndet tilholdssted var mellem bålpladsen sten. Og det gjorde ingenting, at der var fuldt blus på bålet, når bare der var madrester at score.

Laurits havde den store fornøjelse, at en enkelt af musefamilien forelskede sig så meget i hans flødesovs, at den lod sig fotografere flere gange med blitz uden at reagere. Det affødte dog en del utidige kommentarer fra de andre wannabe-kokke, der mente, at musen var fuldstændigt uden smagsløg.

 
     
   

Laurits Flowbinner - laurits@flowbinner.dk