Varme dage ved Eg - fredag den 30. maj - søndag 1. juni 2008
         

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

  På trods af vejrudsigten ekstrem varme temperaturer for weekenden 30. maj til 1. juni valgte vi at gennemføre den længe planlagte tur til Grindsted Å ved Eg. Vi drog afsted sammen med en fiskekammerat og var fremme ved 6-tiden om aftenen.

Selvom vi havde Brabrand Lystfiskerforenings hytte, satte vi også også forteltet til bo-bilen op.

Inden klokken halv-otte var vi i gang med fiskeriet, og allerede den første aftens fiskeri gav løfter om en speciel weekend i varmen.

Flere gode fisk var oppe og kigge på fluerne og enkelte pæne fisk sad også fast på krogene

 
     
  Lørdag blev ligeså varm som meteorologerne havde lovet. Heldigvis var der en østlig brise der luftede ind over pladsen hvor vi havde slået teltet op. Det var med til at gøre weekenden tålelig selvom der på steder langs åen, var lige lovlig meget vind til at der var rart at kaste med fluerne.

En udflugt op til broen ved Utoft viste, at der allerede var fisk på åens øverste strækninger. En meget pæn fisk stod mindre end ti meter nedstrøms broen, mens et par mindre fisk holdt behørig afstand længere nedstrøms.

Efter indkøbene var foretaget inde i Grindsted gik turen tilbage til hytten ved Eg.

Som vanligt gik Georgina straks i gang med fiskeriet mens vi andre tog en velfortjent lur. På trods af varmen fik Georgina en bækørred på 48 cm. Den hugge oppe mellem de øverste sving nedstrøms det gamle stopskilt.

Desværre var den lidt mager, og var et tydeligt eksempel på at de ørreder der bruges til udsætninger i åen burde være noget bedre.

Men den smagte pragtfuld i røget tilstand.

 
     
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk