Percy Assarsons forventninger til Mörrums-sæsonen 2009  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

En henvendelse til Pladschef Percy Assarson, Mörrums Kronolaxfiske i en helt anden sammenhæng kom dog til at handle lidt om forventningerne til sæsonen 2009.

Efterfølgende sendte Percy en mail, som her er oversat til dansk:

Her midt i november, mens dagene bliver både kortere og mørkere, føles forårets lyse dage og fuglesang meget langt væk. Så er det at man må tænke positivt og lige nu er det mest positive at der kun er 4 måneder til sæsonstarten sidst i marts.

Det spørgsmål mange stiller sig er: Hvordan god bliver premieren 2009? ”– Ja svaret på dette spørgsmål er ikke let; men får vi en normal sydsvensk vinter, så ser forholdene meget gode ud,” siger pladschefen for Mörrums Kronolaxfiske Percy Assarson.

 

 

Gennem efteråret er der gået rigtig mange laks og havørreder op i Mörrumsåen, og nu hvor gydningen er overstået vil en del fisk returnere direkte tilbage til Østersøen; men langt den største part af fiskene bliver altså oppe i åen vinteren over.

Herefter beror meget på vandtemperaturen, der har meget indflydelse på premieredagenes resultat. En optimal vandtemperatur betyder at vandtemperaturen ikke må blive for højk; men heller ikke for lav. For hvis vinteren bliver mild med høje vandtemperaturer vil mange fisk forlade åen. Bliver vinteren meget kold med meget lave vandtemperaturer får fiskene problemer deres almen tilstand og bliver inaktive

”Så nu må spændt følge vejrudsigterne meget nøje gennem vinteren og håbe at alle det vejrmæssiges puslespil brikke falder på de rette pladser, for så kan det blive en meget spændende premiere,” ifølge Percy Assarson.

 
 

For de der er interesserede i fiskekort til Mörrum næste år kan følgende oplyses:

Ansøgning om plads ved premieren fredag den 27. marts 2009, skal man ansøge på en specielt blanket, der findes på denne web-adresse:

http://morrum.com/sv/Forfragan/Ansokan-Premiarfiske/

Blanketten skal være Sportsfiskekontoret i hænde senest den 15. januar 2009

Bookning af fiskekort til resten af sæsonen starter den 15. januar og kan kun ske via mail, brev eller fax. Først den 1. februar åbner Sportsfiskekontoret for personlige og telefoniske henvendelser.

Mere information på tlf.+46 454-501 23 eller www.morrum.com, hvor du også finder alle oplysninger om bookningen og andre relevante oplysninger.

 
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk