Sæsonåbning i Mörrumsåen  
           

 Aktuelt nyt

 Laurits Flowbinner

 Artikler

 Billeder

 Fiskerejser

 Fluebinding

 Fluer

 Foredrag

 Guidning

 Kasteinstruktion

 Konsulent

 Links

 Grejanmeldelser

 Bøger & film

 Miljø & vandpleje

 

Sæsonåbningen i Mörrum

Claus Hingeberg fra Stef's Lystfiskergrej, Fredensgade, Århus har bedt Laurits Flowbinner om at være guide og underviser på en tredages tur til Mörrumsåen i Blekinge.

Kronolaxfisket i Mörrum har givet Stef’s Lystfiskergrej et rigtig godt tilbud, der gør det muligt at arrangere en guidet tur til den verdenskendte Mörrumså for 10 personer til rigtig fornuftig pris.

Stefs Lystfiskergrej har bedt Laurits Flowbinner om at guide os. Laurits har over 30 års erfaring med fiskeriet i Mörrum og har deltaget i premierefiskeriet hvert år siden 1999, og har fanget fisk næsten hvert eneste år. Både på flue, wobler og spin.

Laurits har fisket i Mörrumsåen gennem alle perioder i sæsonen, der løber fra den sidste fredag i marts og frem til og med 30. september. Men specielt det tidlige fiskeri ved premieren og den første tid derefter holder han meget af. Udover at de havørreder, der har stået i åen hele vinteren som oftest kæmper bedre end efterårsørrederne, så har de senere år budt på rigtig mange flotte nystegne blankfisk. Hvilket udgør den helt store udfordring for ham.

 
 

Forårsfiskeriet i Mörrum

Når man skal fiske i Mörrum for første gang, skal man huske på, at det er nogle af verdens største laks og havørreder, der opholder sig i åen, og det stiller store krav til udstyret. Det behøver ikke at være dyrt grej; men line og kroge skal være af den bedste kvalitet. På denne tur er en tung kystudrustning rigeligt til at klare kravene.

Spinnefiskeri

På grund af vandmængden og de store fisk er det vigtigt at have en spinnestang i 9 – 10 fods længde, der kan klare blink, spinnere og woblere mellem 20 og 40 gram. Hjulet skal være forsynet med mindst 200 meter frisk line med en brudstyrke på minimum 8 kilo – gerne mere.

 
         
 

Spinflue

Spinflue er blevet meget populært gennem de senere år, og er en utrolig effektiv metode, når man kender vandet.

De fleste kendte woblere, spinnere og blink er alle effektive; men der er dog nogle agn, der klart skiller sig ud som storfangere i den tidlige del af sæsonen.

Ambulance farvede Rapala-woblere (gerne leddelte), Mepps Flying Condom og grønne, brunorange og blå Sea Trout kystwoblere er alle uhyre effektive fisket på den rigtige måde.

 

 
         
 

Fluefiskeri

De lokale bruger tohåndsstænger på mindst 13 fod. Alt efter vandstanden bruges der synkende eller hurtigt synkende liner først på sæsonen.

En flydende line skal suppleres med hurtigt synkende forfang monteret med tunge fluer. Forfangsspidsen skal have en brudstyrke på minimum 8 kilo; men kender man ikke vandet, er kraftigere forfang at foretrække. Hvilket også kan være nødvendigt for at placere de tunge fluer ordentligt.

Langt de fleste foretrækker fluer i røde, orange eller lyst brune nuancer; men Laurits Flowbinner anbefaler så absolut fluer i grøn, lime og chartreuse farver.

 
         
 

Turen

Laurits Flowbinner har sammensat en tur, hvor deltagerne oplever det verdenskendte fiskeri på Poolerne 1 – 32 lige omkring byen Mörrum, samt de to nytilkomne strækninger opstrøms det gamle Kronolaxfisket: Vittskövle & Knaggalid. To særdeles spændende og usædvanligt smukke stræk.

Fiskeriet foregår mest på de mange fisk, der endnu opholder sig i store mængder oppe i åen; men de senere år har blanke opgangsfisk udgjort op mod en femtedel af fangsterne og flere af disse har vejet over de 6 kilo. Altså rigtig flotte trofæfisk.

Men nedgængerne er så absolut ikke at foragte, da de bedste eksemplarer ofte runder 1-tallet på Fultons Ørredskala

Maks. 10 deltagere – Der arrangeres en informations aften, hvor der vises film og billeder fra fiskeriet i Mörrum.

Her får du adgang til alle relevante informationer om fiskeriet, agn, regler og andet vedrørende Mörrum.

 
         
 

Fiskeriet

De 3 dages fiskeri fordeles på denne måde:

1 hel dag på selve Mörrumsstrækningen fra Pool 1 - 32.

1 dag hvor der fiskes den halve dag på strækningen Knaggalid og poolerne opstrøms Kungsforsen midt i Mörrum - Pool 17 - 32 resten af dagen.

1 dag fiskes der på Vittskövle, der ligger lige opstrøms Pool 32, den halve dag; mens der fiskes på Pool 1 - 16 den resterende del af dagen.

Denne fordeling giver deltagerne et flot indblik i Kronolaxfiskets strækninger og fiskemulighederne i Mörrumsåen

 
         
 

Overnatning

Planen er at indkvartere deltagerne så tæt som muligt på Sportsfiskekontoret og restauranten Laxerian ved Kungsforsen. Så vil man sikre sig disse meget attraktive indkvarteringer gælder det om at være meget hurtig med tilmelding og betaling.

Stef’s Lystfiskergrej bestræber sig på at alle deltagerne indkvarteres mindre end  5- 8 minutters gang fra Kungsforsen

 

Det praktiske og det med småt

Pris: 3.395,- kr. som inkluderer:

3 overnatninger så tæt på Kungsforsen som muligt.

3 dages fiskeri på Mörrum Kronolaxfiskes strækninger som beskrevet

3 dages guidning ved elven både med hensyn til spinne- og fluefiskeri

3 X frokost med valget mellem 2 retter, salatbar, brød, sodavand og kaffe

Velkomstmiddag på Laxerian søndag klokken 19.30 (eksl. drikkevarer)

Besøg i lakseakvariet og udstillingen på Sportsfiskekontoret

Besøg på ABU’s Museum i Svängsta

Informationsaften om Mörrumsfiskeriet

Udførlig grejliste og kørselsvejledninger

Betalingen erlægges ved tilmeldingen. Sidste tilmeldingsfrist er den 1. februar.

Der skal påregnes cirka 500,- kr. pr. person til transport og broer ved 3 personer i bilen, når der køres fra det østjyske område.

 
         
    Laurits Flowbinner - Laurits@flowbinner.dk